Горещи новини

12 са ранени в ужаса на Централна гара, МВР с последни данни

-21:10-Razloginfo.com

12 са установените пострадали лица, само едното от тях е с по-тежки наранявания, съобщи изпълняващият функциите главен секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев за инцидента между два влака на Централна гара в София.Доколкото имаме информация, след откарването му в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ на по-тежко пострадалия е поставена шина на врата, добави той.

Общо трима от пострадалите са настанени в „Пирогов“, един е във Военномедицинска академия, един е в ИСУЛ, обясни той. Останалите пострадали лица са прегледани на място от медицински екипи и са освободени, посочи Кангалджиев.

Сигналът за възникналния инцидент между две влакови композиции на Централна жп гара е постъпил в МВР в 16:50 ч. Към мястото незабавно за изпратени сили на пожарната и на Главна дирекция „Жандармерия“, които са отцепили района, обясни Димитър Кангалджиев.

Към настоящия момент периметърът е отцепен и се очакват следователите от Национална следствена служба, които ще осъществят процесуално-следствените действия и огледите на местопроизшествието, каза още той. Очаква се да се изяснят причините за възникналия инцидент, добави главният комисар.

При теглене на влаков състав в направление Горна Оряховица-Варна единият машинист не успява да намали и да спре навреме и се удря в последния вагон на бързия влак от София за Пловдив, обясни инж. Венцислав Славков, управител на „БДЖ-Пътнически превози“. Тъй като има ремонти на Централна гара, коловозите, които позволяват приемането и изпращането на влакове са ограничени, каза той и добави, че затова се е наложило да бъде извършена такава маневра на първи коловоз на гарата.

По-рано служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков обясни, че на машиниста на маневрената машина му е прилошало, затова не е успял да спре на 15 метра от влака.

Източник: standartnews.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!