Горещи новини

12 спасители, сред които четирима от Разлог и Банско, с пет кучета, тръгват за Турция, за да участват в спасителните дейности след земетресенията

| 19:24

Екип от 12 спасители и пет кучета от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския Червен кръст (БЧК) отпътуваха тази вечер за Турция, за да се включат в спасителните дейности след земетресенията в южната част на страната. Сред тях са и четирима от Разлог и Банско, съобщава БТА.Това съобщиха от пресцентъра на БЧК. Организацията има готовност и да предостави хуманитарна помощ от бедствения си резерв.

От червения кръст изразяват благодарност към всички, които са отправили запитвания към тях за набиране на помощи. „В момента опитни и специално обучени екипи работят при изключително тежки условия на терен, като тяхната основна цел е спасяването на ранените и пострадалите. Предстои да бъде извършена оценка на дългосрочните нужди, за която колегите от Турския Червен полумесец (ТЧП) ще предоставят допълнителна информация“, допълват от БЧК.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!