Горещи новини

12 души останаха без дом след пожар във велинградското село Биркова

-12:15-Razloginfo.com

12 души останаха без дом след пожар във велинградското село Биркова. Пожарът е унищожил две къщи. При инцидента няма жертви и пострадали, но семействата останали без дом ще имат нужда от финансова помощ, като за целта във Велинград започва кампания за подпомагане на пострадалите семейства.Пожарът тръгнал от навес, пълен с дърва, и обхванал две съседни къщи. Пламъците събудили спящите хора и побързали първо да спасят децата. Едната от къщите е по-нова с бетонна плоча, което е спасило първия етаж, но къщата в съседство, която е собственост на възрастното семейство Терзиеви е тотално изпепелена.

Те губят целия си дом в пожара, като опожарени са всичките им лични вещи, документи, пари и лекарства. Отглеждат и 12-годишното им внуче, което е ученик в шести клас. Пострадалите семейства, които сега са приютени при роднини, имат нужда от покрив над главите си, защото дъждовете и студовете тепърва предстоят. Сега и двете семейства разчитат главно на помощта на хората.

„Община Велинград ще направи всичко, което може. Разкрили сме и дарителска сметка за всеки, който иска да подаде ръка на тези хора  с пари”, сподели кметът на селото Красимир Коруджиев.

Сметката е в Общинска банка, а титуляр е Община Велинград
BIC SOMBBGSF
IBAN BG 28 SOMB 913 031 618 071 00
основание за плащане “Дарение за село Биркова”

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!