Горещи новини

10 000 нарушения на скоростта за 24 часа установи КАТ

| 14:19

Само за 24 часа на територията на страната са констатирани близо 10 000 нарушения на скоростните режими, заяви главен инспектор Лъчезар Близнаков от отдел „Пътна полиция“ на ГДНП.От 21 до 27 март включително беше в ход специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими. Тя бе инициирана и организирана от Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – Roadpol като аналогични действия се проведоха на територията на всички страни-членки. В рамките на акцията, от 00.00 часа на 23 март вечерта до 24 часа на 24 март се проведе и 24-часовият маратон за контрол на скоростта.

В календара на Roadpol е заложено два пъти в годината да се провежда операция за контрол на скоростта. Причината за това е фактът, че несъобразената скорост остава основна причина за по-голямата част от пътнотранспортните произшествия в Европа.

Изготвените анализи показват, че през 2021 г. у нас несъобразената скорост е сред водещите причини за настъпилите тежки пътнотранспортни инциденти.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!