Горещи новини

10 черти в характера отблъскват хората от вас

-18:04-Razloginfo.com

С уникалните ни черти привличаме и отблъскваме разнообразни хора в живота си. Да бъдеш предпочитана компания, приятел, потенциален партньор за любовна връзка, се дължи на редица фактори. Трудно е да изградим доверие и взаимоотношения с другите. Нужни са ни време, ситуации, за да разкрием себе си или да разкрием другите и да се сближим с тях или пък обратното – да ги отблъснем.Вижте 10 неща, които могат да отблъснат хората от вас.

1. Завиждате на другите. За любовната връзка, успехите в работата, личния живот и т. н. Не мислете, че хората не забелязват завистта. С думи може да излъжете всеки, но не и с изражението на лицето си.

2. Приемате всичко твърде лично. Реакциите на хората към вас са свързани с техните гледни точки, „рани“ и опит в живота. Дали хората ви мислят за невероятен или вярват, че сте най-лошият, отново зависи повече от тях. Приемането лично на нещата ви поставя в ситуация на спорещ, човек, който желае да отвърне, а това може да отблъсне другия.

3. Държите се така, сякаш винаги сте жертва. В любовни взаимоотношения това може да е доста натоварващо за партньора ви. Друго токсично поведение, което като цяло може да отдалечи хората от вас е постоянното оплакване от живота.

4. Обсесивно-негативно мислене. Определено е трудно да бъдеш сред хора, които не искат да се откажат от негативизма. Те отказват да видят положителната страна на живота, не се радват за чуждите успехи и щастие и това може да включва и партньора им.

5. Липса на емоционален самоконтрол. Неспособността да управлявате емоциите си е токсична за всички хора, с които общувате. Дори от незначителни неща сте склонни да направите драма, скандал, да се разплачете, да обвините другите.

6. Правите повърхностни преценки за другите. Това с времето ще ви прави нежелана компания. За жалост не всеки харесва клюкарите и хората, които постоянно си търсят причина да обсъждат някого.

7. Постоянно изтъквате себе си, без да показвате интерес към личността на другите. В любовна връзка никой не би искал да е с партньор, който не може да се зарадва на успехите му, да го мотивира, а вместо това да се държи така, сякаш се състезава с него. Така е и с приятелите, колегите. Ако не проявявате любопитство към другите и не показвате и тяхната значимост, хората ще започнат да се отдръпват от вас.

8. Доминиране в разговора. Няма по-неприятен събеседник от този, който не умее да изслушва, няма и желание да се научи да го прави, показва в разговор, че той трябва да си каже каквото иска да каже и не се вълнува от думата на отсрещната страна. И тук не става въпрос за спорни ситуации, а дори за такива, в които темата може да е приятна. Хората, които доминират в разговора, обикновено са тези, които говорят повече от 50 процента от времето.

9. Споделяне на мненията на други хора за вас. Казвате неща като: „Моите клиенти просто ме обичат“, „Те не можеха да живеят без мен“ и „Те ме умоляваха да се върна“. Наистина, няма причина да споделяте някога това, освен ако не е свързано директно със зададен въпрос.

10. Предоставяне на непоискани съвети. Още един начин да отдалечите хората от себе си и това може да се случи с потенциален партньор за любовна връзка. Не настоявайте хората да правят това, което вие смятате за редно, дори и да се е случило да ви попитат за съвет. Вместо това ги изслушайте, бъдете деликатни в съветите.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!