Горещи новини

10 малко известни факта за Стивън Кинг

-16:04-Razloginfo.com

Стивън Кинг е американски писател, роден на 21 септември 1947 година в Портланд, щата Мейн.Може да се каже, че той е един от най-известните създатели на романи на ужасите. Творческата му кариера стартира през 1966 година.

Сред най-известните му романи, много от които са екранизирани, са: „То“, „Куджо“, „Сияние“, „Зеленият път“, “Гробище за домашни любимци” и др.

В библиографията му присъстват около 40 романа и над 200 разказа.

Кинг е записан в книгата на рекордите Гинес, като писателя по чиито романи и разкази са направени най-много филмови адаптации. Тук ще споменем 10 факта за Стивън Кинг, които не са кой знае колко известни, но заслужават вниманието на почитателите му.

Преди да започне да се занимава с писане е работил във фирма, занимаваща се с химическо чистене.

Три от радиостанциите в Мейн са негови.

Често докато пише си пуска любимата музика – хард рок и хеви метъл. Това му служи за вдъхновение.

Кинг свири в рок бандата Rock Bottom Remainders. Там се изявяват също писателите Ейми Тан, Дейв Бари, Джеймс Макбрайд, Рой Блаунт и Скот Търоу. Девизът на групата е “Свирим музика така, както Металика пишат романи”.

От 1977 до 1984 година издава пет романа под псевдонима Ричард Бакман. Самоличността му е разкрита от журналист.

Толкова се впечатлява от филма “28 дни по-късно” на Дани Бойл, че изкупува всичките билети за киносалона, за да гледа филма необезпокояван от никого.

“Капан за туристи” (1979), в който се разказва за собственик на музей, притежаващ силата да управлява колекцията си от манекени-убийци, е любимият му филм на ужасите.

Съпругата му Табита също е писателка, макар и доста по-малко известна.

Годишната му печалба възлиза на около 40 милиона долара.

Източник: svetovnizagadki.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!