Горещи новини

10 изумителни факта за легендарния Брус Лий

-12:13-Razloginfo.com

Трябва да сте расли в саксия, за да не сте чували за Брус Лий и неговите невероятни постижения. Той става известен със своите кунг фу умения и все още е смятан за най-добрият майстор на бойни изкуства в историята. За съжаление Брус Лий си отива от този свят едва на 32 години, след като умира от алергична реакция към обезболяващо през 1973г. За краткото си съществуване обаче, Брус Ли се превръща в легенда.1. Можел е да грабне монета от 10 цента от дланта на човек и да остави на мястото й монета от 1 цент, преди той да успее да си свие пръстите.

2. На тази снимка Брус изпълнява „драконовия флаг“ – поза, която можел да задържа повече от 30 минути.

3. Филмовите режисьори трябвало да снимат бойните сцени на Брус Лий в 32 кадъра в секунда, вместо обичайните 24, защото движенията му били толкова бързи, че иначе не изглеждали реалистични.

4. Времето му за реакция и удар от разстояние 1 метър било едва 5 стотни от секундата.

5. Брус Лий веднъж ритнал човек толкова силно, че той счупил ръката на намиращия се зад него, когато паднал.

6. Можел е да прави лицеви опори, използвайки само палеца и показалеца си… на една ръка.

7. Макар да тежал между 60 и 75кг, Брус Лий можел да прави по 50 лицеви опори на една ръка, опирайки челото си в земята. С лекота правил лицеви опори с 60кг тежести върху гърба му.

8. През 1970г Лий уврежда сакрален нерв и лекарите му казват, че повече никога няма да може да тренира кунг фу. Грешали. Боецът се възстановил напълно и участва в четири филма следващите 2 години.

9. В битка, продължила 11 секунди през 1962г, Бурс Лий нанася 15 удара и ритник, с който нокаутира противника си.

10. В Афганистан има момче на име Брус Хазара, което изглежда като Брус Лий, тренира вушу и се врича да следва неговия път.

Източник: iskamdaznam.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!