Горещи новини

1 млн. и 800 хил. за рекултивация на депо в Разлог

| 12:59

Община Разлог се нагърби с рекултивацията на депото на фирма „Пиринхарт” за 1 800 000 лв. Сметището, където са струпани предимно дървесни отпадъци, не функционира от 2012 г., когато дружеството е спряло дейността си.Бунището се намира на общински терени, отстоящи от града на около 1300 м. Замърсените терени са с площ 6.27 дка, на място има 1881 куб.м отпадъци с дебелина на слоя 0,30 м. В проекта е заложено изграждане на система за улавяне и отвеждане на повърхностни води, система за мониторинг от кладенци и репери и система за управление на газ.

Прогнозната стойност, в която трябва да се поберат офертите на кандидатстващите фирми, е 1 500 000 лв. без ДДС или 1 800 000 лв. с ДДС. Работата трябва да бъде свършена за 210 календарни дни. Депото е разположено в дере, източно и непосредствено до пътя за старото общинско депо за отпадъци. Преди години имаше идея на мястото на фабриката на дружеството да се изградят зони за отдих.

Източник: toppresa.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!