Горещи новини

Служебният вътрешен министър: Основната версия за катастрофата с автобуса е човешка грешка

| 15:11

Основната версия за катастрофата със сръбския автобус, пълен с деца, на магистрала „Тракия“, е човешка грешка. Това каза по време на брифинг служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.„Все пак нека да оставим крайния извод, когато приключи разследването напълно“, посочи Демерджиев.

Той заяви, че са в постоянен контакт с министъра на здравеопазването д-р Асен Меджидиев.

„Първо ще бъдат извозени непълнолетните и малолетните лица, ще осигурим ескорт от МВР, те ще бъдат предадени на границата на сръбските власти, за да стигнат до домовете си. Когато приключат процесуално-следствените действия, и пълнолетните ще бъдат по същия начин ескортирани до границата“, каза Демерджиев.

Пътуващите в автобуса разказаха, че не са се движили с превишена скорост, а инцидентът е станал заради разсейване на шофьора.

„Един човек искаше да седне до шофьора и искаше той да му покаже как се спуска седалката, наклонихме се надясно и автобусът отиде. Шофьорът беше добре отпочинал, наспал се, имаше стая цял ден и това е всичко. Бяхме в Слънчев бряг, оттам тръгнахме за Сърбия, спряхме на бензиностанция, десет километра дотук и това беше“, разказа ръководител на групата, пред БНТ.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
error: Content is protected !!