Горещи новини

Скандал: Пияният общински съветник заплашвал полицаите

-13:40-Razloginfo.com

От ПП ДБ поискаха оставката на Благовест Георгиев, кметът на София Васил Терзиев и Борис Бонев от „Спаси София“ осъдиха поведението муПоявиха се още потресаващи разкрития около катастрофата, която столичен общински съветник от ПП-ДБ-СС предизвика в София.

Припомняме, че Благовест Георгиев катастрофира в петък вечерта, а след това избяга от местопроизшествието. Той бил заловен светкавично след това, но според свидетели бил видимо пиян. Георгиев отказал тест за алкохол и наркотични вещества.

Освен това той заплашвал полицейските служители.

Георгиев има отказ за тестване за алкохол и наркотици и през 2007 г., а през 2017 г. е бил установен след употреба на алкохол 0,8 и му е било отнето свидетелството за управление на автомобил за 8 месеца.

Тогава му е била наложена и глоба от 700 лв., като дори е бил задържан. Установени били свидетели, които заявяват, че именно Георгиев е управлявал автомобила.

„Правилата и законите трябва да важат еднакво за всички“, написа в профила си във фейсбук кметът на града Васил Терзиев.

Борис Бонев от „Спаси София“ (СС) също осъди поведението на Георгиев и призна, че го е срам от случилото се.

Във връзка със снощния инцидент от коалицията ПП-ДБ-СС заявиха, че ще приемат оставката на Георгиев.

„Групата общински съветници на ПП в Столичния общински съвет и Изпълнителния съвет на ПП оценяват поведението на колегата си Благовест Георгиев като недопустимо, опасно за околните и нарушаващо не само законите и правилата, но и обществения морал.

Ще приемем без колебание оставката на Благовест Георгиев от позицията общински съветник“, се казва в позицията.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!