Горещи новини

Оставиха в ареста 53-годишния мъж, в чийто автомобил, край Симитли, намериха 12 килограма кокаин

-17:50-Razloginfo.com

Окръжният съд в Благоевград остави в ареста обвиняемият за притежание и разпространение на наркотични вещества, спрян за проверка край Симитли с над 12 килограма кокаин в автомобила, съобщи БНТ.Проверката е направена на 12 юни и е била рутинна, но поради наличието на криминално досие и съмнително поведение на шофьора, пътните полицаи проверили водачът за наркотици, както и автомобила, където открили тайник с 12 пакета кокаин.

Според окръжната прокуратура е налице възможност лицето да се укрие или да извърши ново престъпление, тъй като същият вече е осъждан и има богато криминално досие, свързано отново с наркотици. При последното му осъждане 53-годишният мъж е излежал 3 години в затвора за притежание и разпространение на дрога.

Според защитата на обвиняемия няма доказателства намереният кокаин да е бил притежание на обвинения, тъй като автомобилът, който е управлявал не е негова собственост.

Решението на окръжен съд Благоевград може да бъде обжалвано в 3-дневен срок пред софийския Апелативен съд.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!