Горещи новини

Окончателно: 17 г. затвор за мъжа, убил жена си за чаша ракия

| 15:37

Върховният касационен съд потвърди присъдата от 17 години затвор на пловдивчанина Николай Накев, който преби до смърт съпругата си Мария заради чаша ракия. Убийството е извършено на 28 юли 2021 г. в дома им на „Герлово“.Двамата били семейство от 2008 година. Опитвали се да имат дете чрез инвитро процедури, но не се получавало. Мария започнала да злоупотребява с алкохол и скандалите, обидите и побоите станали ежедневие в семейството. След злоупотреба с алкохол жената обиждала и псувала Николай, а той й посягал, като прилагал физическа сила и й нанасял побои. Тя често ходела на работа със синини по тялото. Във фаталната вечер Никой Накев пребил от бой жена си с дървена летва от подматрачна рамка на спалнята, защото взела от ръцете му чаша с ракия и я изпила. Той престанал да нанася удари на жената едва когато видял, че по тялото й остават сини следи. След това си допил и заспал в кухнята, но се събудил около полунощ, влязъл в спалнята и заварил Мария неподвижна, застанала в неестествена поза. Извикал помощ на телефон 112, но пристигналия лекар само констатирал смъртта на пострадалата.

Върховните съдии отхвърлят искането на Накев за намаляване на присъдата с мотива, че наказанието е определено достатъчно снизходително, за да може да се претендира по-нататъшното смекчаване. Добрите характеристични данни на подсъдимия имат насреща си опровергаващи факти, поради което те не могат да се възприемат напълно безрезервно. Непрекъснатата употреба на алкохол и нанасянето на множество и непрекъснати побои не дават възможност да се определи деецът като човек с безупречна характеристика. Накев се е отнесъл с брутална безсърдечност по отношение на жената, с която е споделял интимност, поради което не може да се приеме, че специалната превенция ще се реализира безпроблемно и в кратки срокове. По отношение на останалите членове на обществото само строгото наказване на такива прояви на домашно насилие с фатален край би било ефективно предупреждение и би имало възпиращо действие, се казва в решението на ВКС. То е окончателно.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!