Горещи новини

Внимавайте, когато купувате употребяван електромобил, батерията е по-скъпа от колата!

| 10:29

Семейство във Флорида бе сериозно разтревожено, след като разбра колко струва смяната на батериите за техния електрически автомобил втора употреба. Оказва се, че сумата е по-висока, отколкото са платили за своя употребяван Ford Focus Electric от 2014 г.Въпросният Focus Electric е закупен за дъщерята в семейството – 17-годишната Ейвъри Сивински, която е силно развълнувана да има кола, за да я кара до и от училище. Семейството плаща 11 000 долара за колата, която е с пробег 96 560 км.

„В началото беше добре“, разказа Сивински пред KVUE News , филиал на ABC. „Обичах колата толкова много. Беше малка, тиха и сладка. Не създаваше никакви проблеми, Но изведнъж спря да работи.

Момичето се радва само шест месеца на своя Focus Electric, преди таблото да светне с предупредително съобщение. Първоначално семейството не подозира колко ще струва и каква е повредата.

Оказва се, че това е доста често срещан проблем за тази конкретна кола, а и по принцип за употребяван автомобил. От представителството на Ford заявяват, че старата батерия вече не работи и трябва да се смени с нова, която ще струва „само“ 14 000 долара.

Това е с 3000 долара повече, отколкото семейството плаща за колата , а офертата включва само батерията без разходи по монтажа ѝ. Разходите за монтаж и труд правят цената за смяна на батериите още по-висока.

След като отказват да дадат толкова много пари за ремонта и смяната на батерията от дилърството им предлагат да я изкупят, но сумата, която дават за електромобила с повредена батерия е $500.

Посланието на семейството към хората, които искат да купят електромобили е, да направят сериозно проучване. Батерията е една от най-сложните и важни части на електрическо превозно средство, което я прави трудна за подмяна и много скъпа.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
error: Content is protected !!