Горещи новини
Третокласници, от ОУ “Н. Парапунов“, предлагаха варианти за чисто училище, град, околна среда и планетаОтличиха за проявено творческо въображение ученици от ОУ “Н. Парапунов“ – Разлог в конкурса „Магията на Кукеровден”В СУ „Братя Каназиреви“, в Деня на Земята, призоваха да опазим нашата планетаОтговорността към служители, партньори, консуматори и общността е в основата на Доклада за устойчиво развитие на Загорка за 2020Откраднаха незаключен „Сеат“ в РазлогС шарени яйца и великденски зайчета Великден дойде предварително в РПГ „Никола Стойчев“Осмокласници, от РПГ „Никола Стойчев“, призоваха за грижа към околната среда в Деня на ЗемятаЗаловиха 19-годишен от Добринище, седнал зад волана след употреба на наркотични веществаУченичка, от ОУ ,,Никола Парапунов“ – шеста на Националното състезание „Ключът на музиката“„Мастър шеф” „стъпи“ в НУ “Св. Св. Кирил и Методий“ – Разлог

Якорудски гозби откриват празника на теснолинейката „С хорá и песни край релсите тесни”

Във втория ден от Националния събор на народното творчество и приятелите на теснолинейката „С хорá и песни край релсите тесни” един от най-популярните, обичани и талантливи изпълнители на български народни песни ще пее за гостите на мероприятието.

Програмата започва на 10 август от 11:30 ч. с официално откриване и дегустация на типични якорудски гозби, поднесени по стар народен обичай. Първият ден ще завърши с голям огън под звездите, чаша греяно вино за всеки и много народна музика от македонския край между 20:30 и

23:00 ч., а организаторите очакват всички, които останат до късно, да се хванат на хорото.

Вторият ден ще започне в 11:30 ч. с голям концерт на изпълнителя, чието име ще запазим в тайна, за да ги има момента на изненадата и тръпката от любопитството. След като 8 участници от различни краища на страната се изявят на сцената, съборът ще завърши с концерт на младия певец от Гоце Делчев – Денис Махуров, който ще пее от 15:00 ч.
Организаторите напомнят, че е желателно съборът да се посещава с личен превоз, защото броят места в теснолинейката ще бъдат ограничени. Гара Аврамово се намира на главния път Велинград-Юндола-Аврамово-Якоруда-Банско.

Освен това, всеки, който желае да присъства на вечерната програма в съботната вечер, трябва да бъде независим откъм превоз, защото възможностите за нощувка са в съседните Юндола /на 7 км/ и Велинград /на 30 км/, както и на палатка край гарата за любителите на преспиването под открито небе.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:
Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
error: Content is protected !!