Горещи новини

Якорудски гозби откриват празника на теснолинейката „С хорá и песни край релсите тесни”

-13:45-Razloginfo.com

Във втория ден от Националния събор на народното творчество и приятелите на теснолинейката „С хорá и песни край релсите тесни” един от най-популярните, обичани и талантливи изпълнители на български народни песни ще пее за гостите на мероприятието.

Програмата започва на 10 август от 11:30 ч. с официално откриване и дегустация на типични якорудски гозби, поднесени по стар народен обичай. Първият ден ще завърши с голям огън под звездите, чаша греяно вино за всеки и много народна музика от македонския край между 20:30 и

23:00 ч., а организаторите очакват всички, които останат до късно, да се хванат на хорото.

Вторият ден ще започне в 11:30 ч. с голям концерт на изпълнителя, чието име ще запазим в тайна, за да ги има момента на изненадата и тръпката от любопитството. След като 8 участници от различни краища на страната се изявят на сцената, съборът ще завърши с концерт на младия певец от Гоце Делчев – Денис Махуров, който ще пее от 15:00 ч.
Организаторите напомнят, че е желателно съборът да се посещава с личен превоз, защото броят места в теснолинейката ще бъдат ограничени. Гара Аврамово се намира на главния път Велинград-Юндола-Аврамово-Якоруда-Банско.

Освен това, всеки, който желае да присъства на вечерната програма в съботната вечер, трябва да бъде независим откъм превоз, защото възможностите за нощувка са в съседните Юндола /на 7 км/ и Велинград /на 30 км/, както и на палатка край гарата за любителите на преспиването под открито небе.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:
Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!