Горещи новини

Яки бонуси в ЕСО: По 1 700 лв. – от най-ниско ниво до ръководителите

| 9:54

Държавният Електроенергиен системен оператор е изплатил на всичките си служители по 1 700 лева бонус. Това е станало по повод 15-ата годишнина на дружеството. Официалното обяснение за еднократните бонуси е, че такива били раздадени и при десетата годишнина. От електроенергийния оператор обясняват, че така компенсирали невъзможността да увеличат заплатите на служителите си.Тези средства са в резултат на добре свършената работа от всички служители на ЕСО и от реализираните икономии в дейността на оператора. Те по никакъв начин няма да увеличат сметките за ток на битовите или стопанските потребители, посочи изпълнителният директор на ЕСО Ангелин Цачев.

Той обясни, че за пореден път през тази година ЕСО преизпълнява инвестиционната и ремонтната си програма. „Всичко това се дължи на отговорното отношение на всички служители към реформите, които текат. Изключително отговорното отношение на всички колеги към сигурността на работата на цялата електроенергийна система”, допълни Цачев.

Директорът на ЕСО коментира още, че за всички служители на ЕСО бонусът бил един и същ, включително и за ръководството. Общо раздадените добавки се равнявали на около 7 млн. лева. „По 1 700 лв. на човек – от чистачката до ръководителите”, уточни Цачев. И допълни, че средната работна заплата в дружеството е 1 830 лв. Тя обаче, посочи той, е най-ниската от всички дружества в енергийния сектор.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!