Горещи новини

Юруш към Одрин! Сривът на турската лира направи пазаруването на всякакви стоки супер изгодно

-14:39-Razloginfo.com

Историческият срив на турската лира след решението за сваляне на лихвения процент на Централната турска банка доведе до изключително изгоден курс от 1 лв.=5.74 тл.Българите този уикенд повече от всякога се стекоха към пазарите в Одрин. Евтината лира отприщи небивал интерес от страна на наши и балкански шопинг туристи. Това доведе и до километрични опашки на българо-турската граница, пише Марица. Търговците са много доволни, защото българските граждани, дошли на пазара, пазаруват много повече от местните хора. Българите дори пазарували повече и от гърците. Медиите посочват, че пазарските чанти на нашенците са препълнени с всякакви продукти – от дрехи до козметика, от почистващи продукти до храни.

Джейлан Сулко, обяснявайки, че е дошла в Одрин от Гърция, за да пазарува, каза, че вече е успяла да напазарува и всичко е на много изгодни цени.

Роза Михайлова от България каза, че е дошла в Одрин да пазарува и е доволна.

Турските медии съобщиха, че в Одрин са дошли и много истанбулски търговци, които идват да продават стоките си на български граждани, защото местните граждани нямат вече достатъчно покупателна възможност.

Търговци отбелязаха, че би било безсмислено да идват в Одрин, ако няма български граждани, ето защо се молят да не бъде затворена повторно границата, както това се случи в предишните пикове на Covid-19 пандемията.

Стигна се до гам, че българите масово пътуват и купуват оттам дори и зарзават за зимнина.
Анцузите са друга най-търсена стока от нашенците в момента, споделя търговеца Юджел Калън. Зимните дрехи са също хит сред пазаруващите.

„Миналата седмица хората бяха по-малко, но сега оживлението е видимо. За идващите от България стойността на лева тук се оказва по-висока. Тук купуват стока за 30-40 лири, която в България е многократно по-скъпа“, отбелязва Калън.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!