Горещи новини

Ще има ли държавата служебен премиер родом от Разлог?

-15:55-Razloginfo.com

Струва ми се, че ще има служебен министър-председател и той ще бъде жена. Постът ще поеме Горица Кожарева, която е зам.-председател на Сметната палата.Това заяви конституционалистът Пламен Киров в предаването „Твоят ден” по NovaNews, малко след като от ИТН върнаха празна папката с третия мандат.

„Ако и Кожарева не се съгласи да стане служебен премиер, докато бъде избрано ново Народно събрание, ще действа правителството в оставка“, обясни конституционалистът.

Горица Грънчарова-Кожарева е завършила е Стопанската академия „Д.А.Ценов“ в гр. Свищов, специалност „Счетоводство и контрол“.

Започва работа като счетоводител в ДЗИ – Разлог през 1989 г.. След това е управител на клон в ТС Банк АД – Банско, заместник-главен счетоводител в „Булгаргаз“, управител в СИБАНК АД – офис НОИ, главен експерт в Националната агенция за приходите.

От 13 април 2005 г. до 26 януари 2011 г. е член на Сметната палата на Република България. Ръководител е на отделение, извършващо одитите в: Министерство на отбраната, Министерство на околната среда и водите, Национален статистически институт, Комисия за защита на личните данни, Съвет за електронни медии, Българско национално радио, Българска национална телевизия, Българска агенция за експортно застраховане ЕАД.

Координатор е на дейността и връзките на Сметната палата с Борда на одиторите за НАТО. Участва в проекти на Сметната палата за сътрудничество с ЕВРОСАЙ.

От април 2011 г. до юни 2014 г. е член на Консултативния съвет на Сметната палата.

От 11 юни 2014 до 26 март 2015 г. отново е член на Сметната палата на Република България. Ръководи одитно отделение с обхват Народно събрание, Администрация на президента, Министерски съвет, Конституционен съд, Омбудсман, БНБ, МТСП, Министерство на младежта и спорта, няколко централни комисии и висши училища. Ръководи и работната група за изработване на частта “Одити за съответствие“ на Наръчника за прилагане на международно признатите одитни стандарти и одитната дейност на Сметната палата.

На 9 април 2015 г. е избрана от Народното събрание за заместник – председател на Сметната палата на Република България. Съпруга е на бившия член на ВСС от Прокурорската колегия Михаил Кожарев.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!