Горещи новини

Щели да спрат Северен поток-2?! Нека му на Путин, значи!

| 11:05

Чутовната глупост на европейските лидери пролича и в избора им на санкции спрямо Руската федерация. Щели да спрат Северен поток-2. Нека му на Путин, значи! Да не може да си продава газа. Нищо, че е по-евтин и екологичен.Огледах положението от няколко страни и все логиката ме водеше до извода, че Германия сама се е прецакала и на практика е санкционирала германците, заради свещените интереси на САЩ в Европа. Защото губят евтин газ, който е и екологичен и ще разчитат на прескъп шистов газ от евроатлантическите им съюзници. Които го транспортират с кораби, като в големите германски пристанища в близост има и химически заводи, което прави доставката рискова. За цената няма да говорим, американците и на баба си биха продали къшей хляб за пари!

Интересно ми е, след като европейските лидери толкова настояват за климата и екологията, защо насърчават шистовия американски газ. Добиването му уврежда сериозно околната среда. Какъвто проблем има и в България впрочем, откакто американците ни се натресоха да ни управляват.

Освен Русия, другите държави, участващи в проекта, също ще претърпят сериозни загуби. С едно маааалко уточнение – те нямат газ. Руската федерация може да си сключи други сделки или да си го държи. Но немците например с какво ще си светят и топлят? Или ще ги топли вечната немско-американска дружба.

Леко се успокоявам, че българските лидери не са най-глупавите в Европа, макар че много се стараят по този показател. Да си прецакаш енергетиката, за да си угоден на Чичо Сам е висш отказ от суверенитет. Нищо добро не чака Европа.

Елена Гунчева/фейсбук

Източник и снимка: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!