Горещи новини

Шофьор уби пешеходец в Пловдив и избяга, откриха го край Гоце Делчев

| 10:07

Смърт на пътя и бягство от катастрофата. Шофьор на микробус уби пешеходец, карайки на заден ход и избяга. Инцидентът е станал на паркинг в Пловдив. Загиналият е мъж на 59 години. Часове по-късно шофьорът беше открит в Благоевградско.Според окръжния прокурор на Пловдив Ваня Христова обвиняемият и негов близък са посетили Пловдив за търговия с картофи. Посещавайки различни адреси след извършване на част от работата при движение на заден ход блъска пешеходец, движещ се по улицата. Малко по-късно той е починал. Окръжна прокуратура е задържала извършителя, който е привлечен към наказателна отговорност и е задържан за 72 часа. Предстои внасяне на искане за задържане под стража. Поради това, че е избягал от произшествието, му е повдигнато по-тежко обвинение. Установен е и задържан по-късно в района на Гоце Делчев, обясни тя.

По думите ѝ данните сочат, че водачът се е изплашил и затова е избягал. Не е видял пешеходеца първоначално, но не е и проверил за пешеходци и препятствия. Има данни, че е предоставил микробуса на негов близък и е взел автомобил. Бил е наясно, че е издирван. Лицето има дребни криминални прояви далеч във времето и пътни глоби, които са платени и не са значителни. По-тежко наказуемо е бягството от мястото на произшествието – от 3 до 15 години затвор, разкри прокурорът.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!