Горещи новини

Шофьорът, убил момичето на пешеходна пътека, няма спирачен път

-18:02-Razloginfo.com

53-годишният шофьор на камиона, ударил и убил на място 19-годишно момиче в София, е бил дезориентиран. Въпреки това, пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни,  съобщи на брифинг пред журналисти директорът на „Пирогов“ д-р Валентин Димитров.Водачът е откаран за наблюдение в отделението по неврохирургия на спешната болница с комоцио и рана на главата, но няма опасност за живота му. Взети са му и кръвни проби, като резултатите се очакват малко по-късно.

Кошмарът на пътя се случи тази сутрин в 9,41 часа на бул. „Гоце Делчев“ в близост до кръстовището с бул. „България“.

На брифинг заместник-градският прокурор на София Иво Илиев заяви, че на мястото на катастрофата – пешеходна пътека при спирка на градския транспорт, на която за щастие не е имало други хора. Няма видими следи от спирачен път. Назначени са експертизи, ще бъдат разпитвани и свидетелите.

Ще бъдат иззети и записите от близките видеокамери.

„По първоначална информация инцидентът става на пешеходната пътека. Момичето е влачено от камиона около 20 метра, а след това возилото се удря в спирката. Ограничението в участъка е от 30 км/ч. Като се има предвид къде е камионът, къде е тялото на момичето и къде е бил ударът – смятам, че скоростта е била висока“, добави той.

По първоначални данни 53-годишният водач има предишни дребни нарушения на Закона за движение по пътищата.

По случая започва досъдебно производство, което ще е под надзора на Софийска градска прокуратура. По всяка вероятност то ще бъде за причиняване на смърт, в следствие на нарушаване на правилата за движение по пътищата, заяви Иво Илиев, заместник градски прокурор на София, по повод катастрофата.

„Това, което е установено към момента, разбира се – тепърва ще се събират доказателства, има свидетели на инцидента – в района на пешеходната пътека въпросният камион, превозващ минерална вода, не е спрял и е влачил момичето може би 20 метра и в последствие катастрофира в спирката. За щастие, на нея е нямало други хора. За съжаление, имаме жертва, заяви прокурор Иво Илиев.

Източник: bnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!