Горещи новини

Шок! БФС стартира процедура по изключване на 76-те клуба зад Бербатов

| 19:42

Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз под егидата на Борислав Михайлов обяви извънредно заседание на 23 март, на което ще се обсъди съдбата на 76-те клуба, които гласуваха за Димитър Бербатов на конгреса на 18 март.

Там ще бъде обсъдена възможността за изключване на въпросните тимове от организацията на БФС, позовавайки се на Член 28 от Устава.

УЕФА и ФИФА тепърва предстои да изразят своето становище по случая, след като стана ясно, че лагерите на Михайлов и Бербатов са сезирали двете организации.

Това накара новоизбраният президент да обяви позицията по случая с публикация в социалните мрежи.

Президентът и Изпълнителният комитет са освободени от конгреса и има избрано напълно легитимно ново ръководство“, написа Бербатов във Facebook.

Той също така показа двете точки от Устава, по които се води при провеждането на конгреса, за да потвърди, че дори 76 делегати имат пълното право да вземат решения от името на онези близо 600 регистрирани клуба в БФС.

Бившият национал също така потвърди, че е сезирал ФИФА за случващото се в България и отново призова за назначаване на служебно ръководство и незабавното свикване на конгрес с участието на всички отбори у нас.

Източник: fakri.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!