Горещи новини

Шокиращо! Обединяват училищата в Разлог през отоплителния сезон, иначе фалират

-17:28-Razloginfo.com

До края на седмицата в община Разлог ще се внесат варианти от училищата за самостоятелно справяне с отопление в сградите, след което ще се разгледат и оптималните варианти за прегрупиране. Това стана ясно след срещи на временно изпълняващ длъжността кмет на Община Разлог -инж. Гърменов и зам.- кмета по икономическите и правни въпроси Иван Гюров с ръководството на учебните заведения.



Разговорите, по инициатива на двамата общински представителите, бяха проведени във връзка с наближаването на отоплителния сезон и повишаване цените на горивата.

След обстойна проверка на базата и средствата, с който разполагат детските градини, началните училища и гимназиите в града, бе дадено предложение за общо ползване на сгради за периода от ноември до май месец.

„Вероятността училищата да фалират за по-малко от месец е много голяма. Очаква се цените на газта да скочат 4 пъти до началото на зимата. Това означава, че учебните заведения ще бъдат принудени да изразходват целия си бюджет за отопление или да премине в онлайн обучение. Вторият вариант би бил пречка за предоставянето на качествено образование за децата, както и сериозен проблем за родителите, на които ще им се наложи да отсъстват от работа за дълъг период от време.“, категоричен бе Гюров.

„Едно от предложенията е сградата на СОУ „Братя Каназиреви“ да се помещава от ученици от началния етап на обучение. Нашата идея е колкото се може повече ученици да останат в класните стаи, а училищата да бъдат облекчени, като разделят разходите за отопление по между си.“ , допълни инж. Гърменов.

Източник: agencia.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!