Горещи новини

Шокиращо! МВР: В над 1000 търговски обекта са открити HHC вейпове – аналог на марихуаната

-8:20-Razloginfo.com

Главният секретар на МВР Петър Тодоров коментира  резултатите от предприетата през вчерашния ден специализирана полицейска операция на територията на цялата страна, реализирана с негова заповед.Той уточни, че операцията е осъществена във връзка с постъпила оперативна информация в МВР и Агенция „Митници“ за разпространение на територията на страната на продукти на основата на марихуаната – главно в магазини, които предлагат продукти за електронни цигари.

В рамките на съвместните действия са проверени над 1000 такива обекта, за които са придобити данни, че съхраняват и предлагат аналогични вещества.

Иззети са 5670 продукта с хексахидроканабинол, познат и като HHC, аналог на марихуаната, предлагани в търговската мрежа и внесени в страната с изключително неясни документи. В хода на образуваните 13 досъдебни производства предстоят проверки от Агенция „Митници“, както и от чуждите партньорски служби, обясни директорът на ГДНП главен комисар Атанас Илков. Регистрирани са 37 проверки по ЗМВР, задържани са 11 лица. По думите му, реализацията е успешна, защото от търговската мрежа е изведено огромно количество продукти, които са много лесно достъпни до подрастващите.

Стефан Бакалов, началник на отдел „Борба с наркотрафика“ в Централно митническо управление – Агенция „Митници“, благодари на служителите на МВР за добре координираната и резултатна операция. Той коментира, че разпространението на наркотични вещества се влияе от различни модни тенденции – хексахидроканабинолът е синтетичен канабиноид, който навлиза мощно в България през последните два-три месеца и именно затова предприетите действия са своевременни и наистина ефективни. Бакалов потвърди общата воля на институциите да продължат в тази насока. В тази връзка съобщи, че предстои хексахидроканабиолът да бъде категоризиран като наркотично вещество в нашето законодателство и борбата там ще бъде изпреварваща.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!