Горещи новини

Шокиращо! Бабаит зад волана, ковнал шише водка, опита да подкупи полицаи с кюлче злато

-13:53-Razloginfo.com

Пиян шофьор се опита до подкупи пловдивски полицаи със златно кюлче, но завърши в ареста. Окръжна прокуратура – Пловдив внесла в съда обвинителен акт по бързо производство спрямо него.

На 7 октомври, двама полицейски служители  извършвали обход в района на Кършияка. Малко след 20,30 ч., на ул. „Васил Левски“, те спрели за проверка лек автомобил, марка „Ауди“, управляван от 59-годишен мъж. Полицейските служители поискали документите на водача, като той им ги предоставил. При слизането си от автомобила той имал некоординирани движения, трудно стоял прав, подпирал се на вратата на колата, за да не падне. Полицаите го попитали дали е употребил алкохол, като шофьорът първоначално мълчал, а след това заявил, че бил изпил една бутилка водка. За да не му бъде съставен акт по Закона за движение по пътищата и да не бъде тестван с техническо средство „Алкотест Дрегер“, обвиняемият първоначално предложил  „много пари“ на полицейските служители, за да го пуснат да си ходи.  След като разбрал, че действията по проверката им продължават, той отишъл до автомобила си  и взел квадратна кутийка, съдържаща златно кюлче „Св. Николай Чудотворец“ . Той се върнал при полицаите и им казал:„Момчета, това злато ще ви го дам, ако трябва и пари ще ви дам, за да ме пуснете да си отивам“.

Служителите на МВР не взели предложения дар и уведомили незабавно дежурния разследващ полицай. Обвиняемият  бил задържа, като му е бил съставен акт и при извършена химическа експертиза е установено, че управлявал автомобила с 2,27 промила алкохол.

Златното кюлче „Св. Николай Чудотворец“ с тегло ½ грама, в предпазна капсула, ведно със сертификат за автентичността и подаръчна кутийка, на обща стойност 99,90 лева.

Бързото производство е внесено за разглеждане в Окръжен съд – Пловдив.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!