Горещи новини

Шойгу: Съвместните ядрени мисии на НАТО принуждават Русия и Беларус да предприемат ответни мерки

-13:31-Razloginfo.com

Активността на съвместните ядрени мисии на НАТО принуждава Русия и Беларус да предприемат адекватни ответни мерки. Това каза руският министър на отбраната Сергей Шойгу на среща с беларуския си колега Виктор Хренин, съобщават руски медии.„В условията на изключително рязка ескалация на заплахите и активността на съвместни ядрени мисии, НАТО е принуден да предприеме ответни мерки във военно-ядрената сфера. В съответствие с решението на нашите върховни главнокомандващи е организирана работа за разполагане на не „стратегическо ядрено оръжие на Руската федерация на територията на Република Беларус“, заяви Шойгу.

Той припомни, че оперативно-тактическият ракетен комплекс „Искандер-М“, способен да използва ракети не само в конвенционалните, но и в ядрените оръжия, беше предаден на беларуската страна.

„Някои от беларуските самолети са преустроени за възможно използване на ядрени оръжия. Военнослужещите са преминали подходящо обучение“, каза Шойгу.

„Всъщност срещу Москва и Минск се отприщва необявена война, водена от западните държави“, каза още Шойгу.

Според него военната дейност на НАТО „придобива най-агресивна посока“.

„Реализира се комплекс от мерки за повишаване на бойната готовност на Обединените въоръжени сили на Алианса в Източна Европа. Развръщат се допълнителни военни контингенти и военна инфраструктура, активизира се бойна подготовка и разузнавателна дейност в близост до границите на съюзната държава“, допълни Шойгу.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!