Горещи новини

Шойгу: САЩ и техните съюзници открито призовават Украйна да завземе територията на Руската федерация

| 17:33

Съединените щати и техните съюзници се опитват да удължат конфликта в Украйна колкото е възможно повече, като доставят на Киев тежки оръжия и призовават за завземане на руски територии. Това каза руският министър на отбраната Сергей Шойгу на конферентна връзка във военното ведомство, съобщават руски медии.„САЩ и техните съюзници се опитват да удължат конфликта колкото е възможно повече. За да направят това, те започнаха да доставят тежки нападателни оръжия, като открито призовават Украйна да завземе нашите територии“, каза още Шойгу.

Според Шойгу, подобни ходове въвличат страните от НАТО в конфликта и могат да доведат до непредвидимо ниво на ескалация в бъдеще.

„Ние ще продължим да гарантираме безопасността на руските граждани в нови региони и защитата на украинските жители от геноцид от киевския режим“, коментира Шойгу.

„За варварския характер на украинското ръководство свидетелства и нежеланието му да прекрати огъня по време на православната Коледа. През този период въоръжените сили на Украйна цинично проведоха интензивен обстрел на населени места. Общо врагът извърши над 550 артилерийски и минометни удара. Украинската артилерия беше потисната от ответния огън на руските войски“, заяви още Шойгу.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!