Горещи новини

Шефът на МОК: Не пускайте руските спортисти до международни състезания!

| 18:38

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах заяви, че ръководената от него организация не препоръчва допускането на руски и беларуски спортисти в състезания, но осъществяването на подобен ход е много труден за осъществяване поради ред фактори.Бах говори по време на заседанието на Генералната асамблея на Асоциацията на националните олимпийски комитети (АНОК), която се провежда в южнокорейската столица Сеул. Организацията обединява 206 национални олимпийски комитета.

„Ние препоръчваме да не се разрешава на руски и беларуски спортисти да взимат участие в каквито и да било международни състезания.

Трябваше да го направим. Разбира се, това се случи много трудно. Тези защитни мерки затрудняват спортния живот на спортисти и официални лица, които не носят отговорност за военните действия на страната си.

„По принцип смятам, че спортистите не е необходимо да стават жертви на политиките на своите правителства. Това прави ситуацията доста сложна за нас. Но категорично мога да заявя, че не е дошло времето да се вдигнат санкциите“, каза Бах от трибуната на Асамблеята.

Източник: epicenter.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!