Горещи новини

Шестима загинаха при катастрофа с хеликоптер в САЩ

| 17:42

Хеликоптер се разби на път в селски район на американския щат Западна Вирджиния. При инцидента, станал в сряда вечерта, са загинали шестима души.Службата за извънредни ситуации в окръг Логан, където е паднала машината Bell UH-1B, съобщи в публикация във Facebook, че път 17 в района е затворен.

Рей Брайънт, ръководител на операциите на службата за спешна помощ в Логан, заяви пред местната телевизия WSAZ, че причината за инцидента все още не е установена.

Той добави, че хеликоптерът, който е бил базиран на близкото летище и използван за туристически полети, избухнал в пламъци, когато спасителите пристигнали.

Местната жителка Боби Чайлдс, която живее в близост до мястото на катастрофата, разказва пред WSAZ, че се е обадила на службите за спешна помощ и след това се е втурнала към мястото на инцидента.

„Тичах толкова бързо, колкото можех. Качих се до хеликоптера, но огънят беше прекалено силен“, разказва тя.

Губернаторът на Западна Вирджиния Джим Джъстис написа в Twitter, че той и съпругата му „се молят за семействата на загиналите в тази трагична катастрофа“.

Bell UH-1B, наричан „Хюи“, е разработен през 50-те години на миналия век и е широко използван от американската армия по време на Виетнамската война.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!