Горещи новини

„Шествие за семейството“ се провежда с искане за демографска стратегия до 2050 г.

-18:04-Razloginfo.com

Дъждът не спря множеството хора, събрали се на традиционното „Шествие за семейството“ на площад „Света Неделя“. Те настояха държавата да приеме решаването на демографския проблем в страната като основна своя политика и се обявиха в подкрепа на традиционното християнско семейство.Предвижда се шествието да тръгне по бул. „Витоша“, да продължи по бул. „Патриарх Евтимий“ и да завърши с концерт и семеен празник пред църквата „Свети Седмочисленици“.

В шествието се включиха и представители на Българската православна църква. Веят се български знамена.

Едно от настояванията на организаторите е да бъде изготвена и приета държавна стратегия за демографията до 2050 година.

Кристиян Шкварек, организатор на шествието на семейството заяви пред БНР:

„Най-простичко казано – демография, вяра и свобода и Демографска стратегия на България до 2050 година, тъй като сме най-бързо изчезващият народ в света официално по данни на ООН, и ясни конституционни гаранции за свободата на изразяване на слово и на идеи, които според нас от другата страна прайдът се бори да ограничи“.

Боряна Иванова, която се включва за първи път казва: „Ние сме едно типично християнско семейство. За мен е много важно децата да растат с християнските ценности, те да не бъдат изменяни и да не се втълпява на децата, че други неща са по интересни и по-забавни от това да следват стоите пориви, с които са създадени“.

Проявата протича мирно. Полицейското присъствие е засилено. Паралелно с проявата в София днес се провежда и тазгодишното издание на „София прайд“.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!