Горещи новини

Швеция премахва ограничителните мерки, свързани с COVID-19

-17:34-Razloginfo.com

Българските граждани, които пътуват до Швеция, вече няма да представят свързaни с COVID-19 удостоверителни документи, за да могат да влязат в страната. По информация на посолството ни в Стокхолм, считано от 9 февруари 2022 г. отпадат всички ограничения, в това число изискването за представяне на зелени сертификати, при влизане в Швеция на пътници от държавите – членки на ЕС и Шенгенското пространство.В срок до 31 март 2022 г. остава в сила забраната за влизане в ЕС през територията на Швеция на пътници от трети страни (държави извън ЕС и Шенген). Изключенията от действието на тази забрана са изброени тук: https://mfa.bg/bg/situationcenter/32781.

Също така, от 9 февруари 2022 г. отпадат ограничителните противоепидемични мерки, прилагащи се досега на територията на Швеция, включително изискването за представяне на зелен сертификат за посещение на публични места.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!