Горещи новини

Чукат ли на вратата предсрочни избори за кмет в Разлог?

| 16:49

Разлог е на прага на предсрочни избори за кмет. Причината е, че Върховният административен съд установи конфликт на интереси по отношение на кмета на Разлог Красимир Герчев.Тази новина е била потвърдена пред „БНТ“ от самия Герчев. Но той счита, че това решение е политическо и целенасочено.

В същото време върховните съдии са на мнение, че през 2020 година той се е самоназначил за ръководител на проект за саниране на сградата на Техникума по механизация и селско стопанство в града. За тази си позиция той е получил и парично възнаграждение.

Сега по процедура следва Общинската избирателна комисия да вземе решение за отстраняване на Герчев от кметския пост, след което Общинският съвет ще трябва да избере негов заместник.

Както вчера писа Razloginfo.com в Закона за местното самоуправление е местната администрация, чл. 42, ал. 1, т.11,  е посочено императивно, че „Пълномощията на кметовете се прекратяват предсрочно: при влизане в сила на акт, с който е установен конфликт на интереси по Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.“ В чл. 42, ал. 4 е разписано, също императивно, че: „В тридневен срок от получаване на справката и документите, удостоверяващи обстоятелствата по ал. 1, т. 1, 3, 4, 6, 7, 8, 9, 11, 12 и 13, общинската избирателна комисия обявява прекратяване на пълномощията на кмета.“

Източник: iskra.bg

Последвайте ни:

1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!