Горещи новини

Чужденците в Унгария ще плащат с 60% повече за бензин

| 10:11

Поради покачващите се цени на горивата много европейски автомобилисти започнаха да търсят начини да спестят от бензин. Появи се така нареченият „горивен туризъм“ – жителите на западноевропейски градове масово пътуват до Унгария за бензин, тъй като цените в тази страна остават сравнително ниски на общия фон.Властите в страната решиха да вземат тази ситуация под контрол и сега е въведена повишена тарифа на горивата за всички чужденци – така горивото за чужденци струва 60 процента повече от нормалната цена.

Първоначално премиерът на Унгария подписа указ, според който литър гориво в международна валута струва 1.25 долара. В съседните страни литър бензин струва най-малко 2.1 долара за литър, така че съседите започнаха активно да пътуват, за да заредят гориво в Унгария.

Поради масовия наплив по бензиностанции в Унгария се появи недостиг на гориво. Това подтикна властите да определят отделни цени за чужденци. Според новия указ литър бензин на унгарска бензиностанция ще им струва 60 процента повече, което приблизително изравнява цената на горивото в Унгария с цените в другите европейски страни.

Финландските власти пък забраниха транспортирането на туби с бензин през границата с Русия. Финландците също предприеха такава стъпка заради поскъпването на горивата в страната им. Сега можете да се пренася бензин само в резервоара на автомобила, всеки друг преносим контейнер вече е забранен.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!