Горещи новини

Чудо! Стягат съветниците в Разлог, взимат заплати, ако четат медии всеки ден и се срещат с електората

-15:23-Razloginfo.com

Общинските съветници в Разлог вече ще получават заплатите си не само за участие в сесии и комисии, но и за редица други дейности, които до момента се предполагаха по презумпция. Досега месечното им възнаграждение бе разпределено 65% за участие в заседание на ОбС, 20% за участие в първа комисия, 10% за участие във втора комисия и 5% за председател на комисията. Занапред обаче 50% от пълното им възнаграждение ще се дава за срещи с гражданите по предварително оповестен график, на които интересуващите се ще бъдат информирани за дейността и решенията на Общинския съвет, за отчет на дейността на съветника 1 път годишно, за ежедневно следене на местните печатни и електронни медии по теми, отнасящи се до дейността на Общинския съвет и Общинската администрация, както и ако съветникът е непрекъснато „в час“ с промените в нормативната уредба, отнасящи се до местното самоуправление.Останалите 50% от месечното възнаграждение се разпределят така: 25% за участие в заседание на Общинския съвет, по 10% за участие в двете комисии, където съветниците са разпределени, и 5% за председател на комисия. За да му се зачете присъствие на сесията, съветникът обаче трябва да се подпише в началото и в края на всяко заседание, а не както досега – само в началото.

Тази драстична промяна, засягаща финансовите интереси на съветниците, е включена в Проект на Правилника за организацията и дейността на ОбС, неговите комисии и взаимодействието му с Общинската администрация, внесен от председателя на ОбС Иван Димитров. Той е качен на страницата на общината за едномесечно обществено обсъждане и вероятно през април ще бъде предложен за гласуване…

Чете още по темата в Struma.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!