Горещи новини

Чудо! Отказът от мобилни услуги ще става без плащане на неустойки

-10:09-Razloginfo.com

Една дълга борба е към своя край – очакванията са от догодина да имаме право да се откажем от мобилни услуги, стига мобилният оператор да е обявил индексация спрямо инфлацията и това ще може да се направи без неустойка.Това става ясно след провели се срещи между КЗП и телекомите.

От 2025 г. в случай, че е приложена индексацията, потребителите имат 30-дневен срок в който може да се откажат от услугата без никакви условности и без да заплащат каквито и да е неустойки от договора, който е сключен с мобилния оператор.

Това коментира пред БНТ Стоил Алипиев – председател на Комисията за защита на потребителите.

„В споразумението са уредени две неща – първото е правото на отказ на потребителите от договора, за което не съществуват никакви законови лостове и механизми, с които да принудим търговеца да се съгласи с това нещо по съдебен ред. А второто е постигане на абсолютна реципрочност на правата на потребителите в отношенията, когато цените се индексират вследствие на обективни причини, както е в случая – натрупана инфлация“, поясни Алипиев.

Източник: trafficnews.bg

 

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!