Горещи новини

Чорбанов: Ако затворим държавата, ще удължим агонията с няколко месеца

-11:08-Razloginfo.com

Блокадата на държавата няма да се отрази върху броя на новозаразените и техния спад. Това категорично заяви проф. Андрей Чорбанов от Института по микробиология към БАН. Според него предложените мерки вчера от здравния министър проф. Костадин Ангелов няма да помогнат и това показват данните от другите държави, в които има въведени по-строги ограничения.

„В Италия, Испания и други държави, които затегнаха мерките кривите на заболеваемостта им са идентични с тези в Швеция, където няма драстични ограничения.Идеята, че затварянето ще спре контактите между хората е доста наивно“,заяви проф. Чорбанов пред БТВ.

Натискът върху лекарите обаче може да бъде намален с 15-20%, добави още той.„Затварянето ще удължи агонията с поне 2-3 месеца. Няма вариант да се скрием от вируса. Всеки човек ще се срещне с него. С нови мерки правим така, че хората да живеят в допълнителен стрес, каза професорът.

Според него здравната система трябва да бъде по-добре организирана. Това била и първостепенната задача за държавата.

Според професора още не е ясно кои ваксини ще се използват. И къде ще могат да се използват – само в болници или и във всяко ДКЦ.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!