Горещи новини

Член на СИК заснел мъж да гласува няколко пъти

-17:35-Razloginfo.com

Районната прокуратура във Видин повдигна обвинения на две лица, замесени в казуса с пребития член на СИК в изборната нощ – Кольо Петров.Петров твърди, че е нападнат, защото заснел как мъж гласува многократно на изборите в неделя.

Към момента като обвиняем е привлечен 25-годишен мъж, член на секционната избирателна комисия – за това, че е допуснал избирател да гласува няколко пъти. Обвиняемият е обявен за издирване. Постановено е задържането му за срок до 72 часа.

Вторият обвиняем, по отделно досъдебно производство, е мъжът, гласувал няколко пъти на изборите в неделя, съобщи БНТ.

Наложена му е мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 1000 лева. Предстои предявяване на постановлението му за привличане, съобщават от прокуратурата във Видин.

Трето досъдебно производство е образувано за нападението над Кольо Петров. То е за нанесен побой на длъжностно лице при и по повод изпълнение на службата му в качеството му на член на секционна избирателна комисия.

Един от сочените за извършител на престъплението е бил кандидат за общински съветник в проведените местни избори и се ползва с имунитет срещу наказателно преследване, посочват от прокуратурата.

Според Наказателно-процесуалния кодекс делата срещу лица с имунитет са подсъдни като първа инстанция на Софийски градски съд. В тази връзка Районна прокуратура – Видин е изпратила събраните материали по делото на Софийска градска прокуратура, която е компетентна да се произнесе.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!