Горещи новини

Читалището в Баня организира изложба с архивни снимки от първия „Пирин пее“ до днес

| 10:18

Читалище „Просвета -1908“ в село Баня организира изложба с архивни снимки от Първото издание на Събора на народно творчество „Пирин пее“ до днес. Първите снимки са предоставени от Георги Андриов – дългогодишен самодеец и един от малкото останали живи банялии, взели участие в първия събор на ,,Пирин пее“.Георги Андриов, днес, макар и на преклонна възраст продължава да се включва в дейността на читалището.

В седмицата, в която всеки говори и очаква ,,Пирин пее“, нека си спомним за хората, които са славили селото ни през миналите издания на събора, казват от ръководството на НЧ „Просвета-1908“. Те призовават всеки, който има снимки от минали издания на събора „Пирин пее“, да ги изпрати на електронната поща на читалището – chitalishteprosveta@abv.bg или да ги предостави на място в читалището. Снимките ще бъдат сканирани и върнати веднага.

Баба Мара Левенова също пази спомени, диплянки и вестници, в които са описани репертоарите, с които селото се е представяло през годините.

Получава грамота на 50-то издание на събора ,,Пирин пее“.

Снимките ще бъдат публикувани на страницата на читалището.

 

Източник: agencia.bg

Последвайте ни:

1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!