Горещи новини

Четири министерства мислят върху ВиК сектора

-19:21-Razloginfo.com

Четири министерства мислят върху ВиК сектора, съобщават от Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова проведе среща с министрите на околната среда и водите Асен Личев, на икономиката Кирил Петков и заместник – министъра на финансите Моника Димитрова – Бийчър.

Четиримата обсъдиха състоянието на ВиК сектора и по-конкретно на ВиК дружествата в страната. Внимание бе обърнато и на проблемите, свързани с водопреносната мрежа и необходимостта от намаляване на загубите на вода.Засегнат бе и въпросът с качеството на питейната вода.

В срещата участваха също заместник-министрите на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов и Валентина Върбева, Людмила Петкова – директор на дирекция „Данъчна политика“ във финансовото ведомство, както и съветникът на министъра на регионалното развитие и благоустройството Атанас Паскалев.

Припомняме, че служебният икономически министър Кирил Петков излезе с информация защо язовир „Пазар дере“ край Ловеч е в лошо състояние. Той говори и за други два язовира – „Злати войвода“ 3 и „Злати войвода“ 4 – там ситуацията е идентична ремонтът е завършен, обектът е предаден от фирмата строител, но по неясни причини все още не влиза в експлоатация.

Източник: dnesplus.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!