Горещи новини

“Четири лапи” стартира кампания за кастрация на бездомни животни в Белица

-13:44-Razloginfo.com

Фондация „Четири лапи“ организира двуседмична кампания на територията на община Белица. По време на проекта ще се обработват бездомни кучета и котки, както и животни на социално слаби граждани.

Снимка: four-paws.bg

Кампанията е едно от поредните съвместни усилия на Фондация „Четири лапи“ и община Белица за овладяване и намаляване на популацията на улични животни по хуманен и ефективен начин.

Екип от ветеринарни лекари, ветеринарен техник и хващачи на животни ще са на място, като заловените животни ще се кастрират в мобилна ветеринарна амбулатория, която ще е разположена в двора на бившата ветеринарна лечебница в гр. Белица. Освен кастрирани, животните ще бъдат ваксинирани срещу Бяс и обезпаразитени.Бездомните кучета, преминали през програмата, са обозначени със синя ушна марка, а котките с татуировка от вътрешната страна на едното ухо и изрязване на връхчето на другото ухо. На кучетата ще бъде поставен и микрочип, данните от който се въвеждат в Интегрираната информационна система на Българска агенция по безопасност на храните.

Продължителността на проекта е в периода от 21.06 до 02.07.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!