Горещи новини

Четири автобуса ще извозят сънародниците ни от Киев, уточнява се маршрутът

| 10:17

„Външно министерство прави всичко необходимо, за да изведем българите от Киев. Консулът ни там издава български документи за самоличност. Прозвъняват се по предварителни списъци и ги информират в колко часа ще бъде организиран пункт и откъде ще се тръгва. За Киев пътуват 4 автобуса, намират се на 300 км от границата. Днес от Одеса тръгват в автобуса със 130 души”. Това заяви Митко Димитров, началник на пресцентъра на МВнР.



По думите му текат разговори и с партньорски държави за преминаване през техните територии.

„В следобедните часове, когато автобусите влязат в Украйна, ще имаме информация кога ще тръгнат за България. Вчера въоръжен човек е заплашвал мисията ни пред посолството, затова не искаме да обявяваме публично точния час и пункт за евакуация“.

„Паниката в момента в Украйна е голяма – разбирам притеснението на гражданите ни там”. Той призова тези от тях, на които трябва да се изготвят документи за самоличност, да отидат до българското посолство, а останалите – да останат по домовете си.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!