Горещи новини

Четирима са обвинени за крупния обир в Банско, открити са част от парите

| 10:15

Четирима са обвинени за крупния обир в Банско. От жилището на местен бизнесмен бяха откраднати 350 000 лева и 200 грама злато.„Кражбата е извършена в 20.55 на 8 март чрез разрушаване на PVC врата на втория етаж, откъдето е проникнато на четвъртия етаж. От ниша в гардероб е открадната сумата от около 350 000 лева и златни накити около 200 грама. Собствениците на къщата са били долу в механата и след около 10 минути са разбрали за кражбата. Установени са 4 лица, които са задържани за съпричастност към деянието“, заяви пред БНТ  Кирил Стоянов, началник на районното управление в Банско.

Общо задържаните са 6 души, но в качеството на обвиняеми са привлечени 4 лица. Могат да получат наказание лишаване от свобода от 3 до 15 години.

Днес ще бъде внесено искане за постоянна мярка за неотклонение задържане под стража. Вчера са претърсени общо 26 обекта в няколко града и по-малки населени места, както и автомобили в Западна България.

„Намерен е и пистолет, нива с канабис, малко количество наркотични вещества. Над 20 000 лева от сумата са намерени, както и значителна част от златните накити“, допълни районният прокурор Борислав Ковачки.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!