Горещи новини

Четирима полицаи са пострадали при безредиците пред Парламента

-15:29-Razloginfo.com

Четирима полицаи са пострадали при опита за нахлуване в Парламента по време на протеста на „Възраждане“ срещу зелените сертификати.Преди началото на обявения мирен протест в София е задържан мъж, носил в себе си газово оръжие.

„По време на протестните действия е предотвратен опит за влизане в сградата на Народно събрание, при който пострадаха четирима полицейски служители. Те са транспортирани в болнично заведение за оказване на медицинска помощ“, съобщават от МВР.

От полицията призовават участниците в протеста да изразяват мнението си мирно и без да нарушават обществения ред.

„Съпротивата е задължителна, оставка и мафия“, са само част от призивите на недоволните с мегафони, като посланията стават все по-агресивни в посока – нахлуване в Парламента.

Демонстрациите преминават в изключително напрегната атмосфера и сблъсъци. Протестантите успяха да стигнат до парадния вход на Народното събрание, където се опитаха да разбият вратите и прозорците, но неуспешно. Полицаите успяха да овладеят ситуацията с опити да разпръснат протестиращите.

Недоволните призоваха депутатите да излязат, за да разговарят, но не успешно. Това доведе до идея – да се преместят на задния вход на Парламента, откъдето вече излязоха част от народните представители.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!