Горещи новини

Черна статистика! 43 мотористи за загинали от началото на годината

-20:31-Razloginfo.com

43-ма мотористи се загинали от началото на годината. По данни на статистиката инцидентите се случват най-често заради грешки на шофьорите на автомобили и неправилни маневри от тяхна страна. С несъобразена скорост се движат и някои от мотористите.Инцидентите с мотористи тази година са повече, а причините са свързани не само с по-големия им брой, но и с грешки на шофьорите на автомобили и неправилни маневри от тяхна страна.  Подходящото време и неособено ниските температури дават възможност мотористите да се движат все още по пътищата.

Лилия Усойска от Сдружението на жените мотористи коментира: „С подходяща екипировка винаги човек може да кара и на студа, за да е навън, на чист въздух. И още по-хубаво е, когато от всички тези хора ги срещаш по пътищата, да кажем, повечето от тях, с изключение на тези 30-40 човека, които са си отишли, да си ги видиш пак, нали, на мотора и следващия сезон. Моят приятел лично си замина това лято от превишена скорост, той катастрофира и загина“

Да си моторист България е изключително опасно, отбелязаха от Асоциацията на пострадалите при катастрофи. От една страна, някои от водачите на леки автомобили извършват неправилни маневри, с които застрашават другите участници в движението. А водачи на мотори превишават скоростта на движение, особено на правите участъци, казва Владимир Тодоров от Асоциацията и допълва, че в селата често се карат технически неизправни мотори:

„Моят съвет е първо към водачите  – бъдете изключително внимателни, когато правите маневри. Винаги се оглеждайте в огледалата, винаги очаквайте, че внезапно може да се появи моторист. Самите мотористи да спазват правилата, да предвиждат това, че могат да се случат маневри.“

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!