Горещи новини

„Черна кутия“ ще пази целия „път“ на човечеството, довел до унищожаване на цивилизацията

-11:09-Razloginfo.com

Екологични, причинени от човека или всякакви други, бедствия могат да доведат до унищожаване на целия живот на Земята.Учени от Австралия решиха да записват всяка стъпка на човечеството, доближавайки го до смъртта. По аналогия с „черната кутия“ на самолета, всички действия на видни хора на планетата, водещи страни и корпорации, които представляват заплаха за планетата, ще бъдат увековечени в специално записващо устройство, което ще се съхранява в отделни райони на Тасмания.

Учени от Университета на Тасмания, Glue Society и Clemenger BBDO представиха проект на планетарна „черна кутия“, чиито размери ще бъдат 10 x 4 x 3 метра с корпус от неръждаема стомана с дебелина 75 мм. Изграждането на уникално хранилище на информация се планира да приключи догодина, но вече ентусиасти записват информация, свързана с разрушителното въздействие на човека върху природата. В случай на смърт на цивилизацията, „черната кутия“ ще запази целия „път“ на човечеството, довел до катастрофални последици.

Хранилището ще се захранва от слънчеви панели, монтирани на покрива. Вътре ще се акумулира информация за събития, информация за промени в температурата и нивата на въглероден диоксид, застрашени животни и растения, както и други глобални инциденти. Данните ще бъдат събирани от Интернет и филтрирани въз основа на специален алгоритъм.

Инициаторите на проекта заявиха, че основната цел на „черната кутия“ на Земята е да изготви обективен отчет за събитията, довели до смъртта на планетата. Учените се надяват, че проектът може да събуди чувство за отговорност и да го накара да предприеме незабавни действия за защита на нашата планета.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!