Горещи новини

Част от мечките в парка край Белица се събудиха заради топлото време

-9:19-Razloginfo.com

Пролетните температури през последните дни събудиха мечките в Белица. От 21 обитатели в Парка за танцуващи мечки само 7 още спят, а 4 въобще не са се отдавали на зимен сън.

Някои от животните все още не са решили дали да не се приберат в бърлогите си или да се активизират, предаде бТВ.

Сред тези, които не са заспивали зимен сън, е македонското мече Теди. То е най-новият обитател в парка, миналата година беше докарано от зоопарк. “За него се иска доста време, докато започне биологичният часовник да работи по нормалния начин и да се намести, да влезе в парка, което може да отнеме различно, при някой мечки дори се е случвало за 6 месеца, при други мечки да отнеме и години. Добре се справя, все още живее сам, не е събиран с други мечки”, коментира директорът на парка Димитър Иванов.След събуждането на всички мечки, Теди ще бъде запознат с част от тях. Гледачите вече са подготвили и пролетната диета – храни, богати на фибри като маруля и моркови.

Паркът все още е затворен, но очаква да приеме първите си посетители на 1 април.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!