Горещи новини

Цялото Черноморие е в червената зона по COVID заболеваемост

| 10:43

Две нови области попадат в червената зона по COVID заболеваемост, сочат данните на Единния информационен портал. Това са Ловеч и Добрич. Така вече цялото Българско Черноморие е в червената зона.В най-голямата болница в област Бургас се лекуват 13 пациенти с коронавирус с усложнения. В инфекциозното им отделение има общо 25 легла.

Натовареността на бургаската болница е много голяма, особено в летните месеци. За изминалите 24 часа през спешното отделение на лечебното заведение са преминали 160 души, като само за нощната смяна – 60, казва д-р Светослав Тодоров, заместник-директор на болницата.

Освен коронавируса, обичайните летни вируси също са налице. „Проявяват се симптоми на гадене, повръщане, обща отпадналост, диария, която налага консултация с личен лекар. За това апелираме ние, за да можем да облекчим, доколкото е възможно, натовареността на Спешно отделение, защото Спешно отделение е мястото, където постъпват най-тежките и сериозни случаи, които подлежат на реанимационни мероприятия. А амбулаторните прегледи апелираме да се провеждат от личните лекари или техните заместници“, призова д-р Тодоров.

В инфекциозното отделение на бургаската болница, което е единственото на територията на Бургаска област, има разкрити 25 легла за общо инфекциозни заболявания, като няма разпределение колко от тях да са COVID. Към настоящия момент там се лекуват 13 положителни COVID пациенти с усложнена клинична картина и различни бактериални и вирусни инфекции.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!