Горещи новини

Цистерна с хексан се възпламени в химическо предприятие в Горна Оряховица

| 15:49

Възпламенена цистерна с хексан е най-вероятната причина за пожар, избухнал в понеделник на обяд в предприятие в промишлената зона на Горна Оряховица. На място веднага са пристигнали пожарникари и полиция.„Пожарът в химическо предприятие в железничарския град е загасен. Пострадали няма. Сигнал за инцидента е получен на 21 февруари в 12,48 ч. Към мястото незабавно са били насочени два противопожарни автомобила от РС „ПБЗН“ – Горна Оряховица и химически автомобил на сектор „СОД“, съобщиха от ОДМВР-Велико Търново.

Със съдействието на служители от РУ – Горна Оряховица, работещите в цеха са изведени на безопасно разстояние. Пристигналите на мястото огнеборци са установили, че гори дестилатор за отпадъчни разредители, с вместимост около 1 тон, с преобладаващо вещество хексан. Благодарение на бързата им и професионална намеса огънят е овладян и загасен и е предотвратено разрастването му.

За случая са уведомени РИОСВ – Велико Търново и Областна администрация. Причините за пожара са в процес на изясняване.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!