Горещи новини

ЦИК реши да се извърши преброяване на контролните разписки в 100 % от секцииите

-10:46-Razloginfo.com

ЦИК измени Методическите указания по прилагане на Изборния кодекс за изборите за президент и вицепрезидент и за народни представители на 14 ноември 2021 г. в секциите във и извън страната, в които се гласува с машини. Това съобщиха от пресцентъра на ЦИК.

Във връзка със създаденото напрежение в обществото през последните дни в резултат на допълнително внесените в страната от „Сиела Норма“ АД на 427 специализирани устройства за електронно машинно гласуване, доставката, на които не е включена в договорите за доставка на СУЕМГ, сключени между Централната избирателна комисия и „Сиела Норма“ АД, както и с цел гарантиране на доверието в изборния процес при произвеждане на машинното гласуване и на основание чл. 57, ал. 1, т. 3 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия реши да измени Методическите указания на Централната избирателна комисия по прилагане на Изборния кодекс за изборите за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители на 14 ноември 2021 г. в секциите във и извън страната, в които се гласува с машини.

Преброяване на контролните разписки извършват 100 % от секционните избирателни комисии.

Източник: E79 News

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!