Горещи новини

С решение от днес ЦИК освободи председателя на ОИК – Разлог

| 18:21

Както съобщихме преди няколко дни председателят на Общинска избирателна комисия в Разлог – Елена Пандева, от ПП ГЕРБ, подаде оставка.Предстои да бъде попълнен състава на ОИК – Разлог. Кога ще стане това все още не е ясно.

До решаване на този проблем, Избирателната комисия не може да заседава в близко време за детрониране на градоначалника Красимир Герчев.

Правомощията на кмета бяха предсрочно прекратени. Герчев бе признат от магистратите в конфликт на интереси. Делото бе образувано преди повече от година.

Днес ЦИК излезе с решение за освобождаване на Елена Пандева в качеството и на председател на изборната комисия в Разлог.

Р Е Ш Е Н И Е

№ 1119-МИ

София, 7 март 2022 г.

ОТНОСНО: промени в състава на ОИК – Разлог, област Благоевград

В Централната избирателна комисия с вх. № МИ-15-77 от 04.03.2022 г. е получено уведомление от ОИК – Разлог, за настъпили обстоятелства, свързани с предсрочно прекратяване на правомощията на Татяна Димитрова Лазарова-Цанева – зам.-председател на ОИК – Разлог, към което е приложен документ – препис-извлечение от акт за смърт.

В Централната избирателна комисия с вх. № МИ-15-78 от 07.03.2022 г. е получена молба от Елена Кирилова Пандева за предсрочно прекратяване на правомощията й като председател и член на ОИК – Разлог, област Благоевград.

Предвид изложеното и на основание чл. 57, ал. 1, т. 6 във връзка с чл. 51, ал. 2, т. 1 и т. 8 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия

Р Е Ш И:

ОСВОБОЖДАВА като председател на ОИК – Разлог, област Благоевград, Елена Кирилова Пандева, и анулира издаденото й удостоверение.

УСТАНОВЯВА ПРЕДСРОЧНОТО ПРЕКРАТЯВАНЕ на правомощията на Татяна Димитрова Лазарова-Цанева като заместник-председател на ОИК – Разлог, област Благоевград, на основание чл. 51, ал. 2, т. 8 ИК и анулира издаденото й удостоверение.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!