Горещи новини

ЦИК: Избирател, който се е явил в секцията, но не е включен в списъка, не може да бъде дописван

-8:49-Razloginfo.com

Все още няма обобщена информация в ЦИК в кои секции има закъснения с отварянето, попълнени ли са съставите на комисиите.Секционните избирателни комисии не трябва да допускат да гласуват лица, които не са включени в избирателните списъци и да ги дописват в тях. Това обясни говорителят Росица Матева:

„За тези избори е особено важно изискването за уседналост, така че избирател, който се е явил в секцията, но не е включен в избирателния списък, не може да бъде дописван. Много малко са изключенията на тези категории лица. Това са именно членовете на секционните избирателни комисии, които примерно са служебно заети, или охраната на секцията, но в други случаи, особено ако лицето е включено в така наречения „забранителен списък“, той може да бъде дописан, само ако представи удостоверение от общинската администрация, че основанието, поради което е включен в „забранителния списък“, е отпаднало.

Избирателите, които желаеха да гласуват по настоящ адрес, трябваше да подадат заявление да бъдат включени в списъка до 14 октомври. Ако избирател не е включен в списъка, той не бива да бъде допускан да гласува, защото в противен случай ще гласува в нарушение на изборните правила“.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!